Psycholoog Sint-Niklaas

Over mijzelf

Psycholoog Sint-Niklaas - Alexander MikolonIk ben graag onder mensen. Ik help graag mensen. Toen ik begon aan mijn studie was ik me daar nog niet eens zo van bewust. Maar terugkijkend zie ik hoe duidelijk het eigenlijk was: jeugdwerk, begeleider op “de Regenboog” (bijscholing en opvang allochtone en kansarme kinderen) – in de weekeinden hielp ik kinderen en jongeren. En toch was dat niet waarom ik psychologie ging studeren.

Zuchtend naar kennis
Halverwege mijn middelbareschooltijd raakte ik gefascineerd van ‘de mens’, ‘mijn binnenwereld’. Ik verdiepte me in psychologie en filosofie omdat daar de vragen gesteld werden die ik me stelde. En, eerlijk gezegd, hoopte ik een beetje in de studie de antwoorden te vinden.

Ik studeerde aan de Universiteit, leerde veel, en kwam er (vanzelfsprekend) achter dat hoe meer ik wist, hoe meer me duidelijk werd wat ik niet wist. De vragen stel ik me onverminderd. Maar, op de studie gebeurde er een, voor mij, klein wonder. Ik was niet aan de studie begonnen omdat ik dacht dat ik er mensen mee zou kunnen helpen. Toen ik er, vrij plots, leerde dat ik dat kon, kwam ik thuis.

Ik kan mensen helpen
Mijn natuurlijke plek tussen mensen, mijn vanzelfsprekende hang naar hulpverlenen en mijn grote interesse in het innerlijk leven kwamen samen. Het moment dat je iemand helpt met die moeilijke en soms moeilijk toegankelijke processen van binnen is voor mij nog altijd wonderbaarlijk.

In de praktijk
Na mijn studie ben ik meteen gaan werken, ook meteen in een eigen praktijk. Naast werk op een interne afdeling voor psychotische stoornissen, als begeleider voor mensen die begeleid wonen en HR-personeels-begeleider heb ik zelfstandig gewerkt.

In mijn praktijk help ik mensen met heel uiteenlopende problemen, volwassenen, jongeren en gezinnen waar de opvoeding stroef verloopt. Wil je weten of ik ook jou kan helpen, bel of mail me dan even.

Alexander