Psycholoog Sint-Niklaas

Therapie in Sint-Niklaas bij psycholoog Alexander Mikolon

Jouw verhaal

Als je de eerste keer bij me komt, neem ik de tijd voor je verhaal. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid te vertellen wat er speelt, en als je er niet helemaal uitkomt, help ik je de woorden te vinden om het zo precies mogelijk te vertellen. Het gaat me dan overigens niet alleen om je klacht, je zult merken dat ik op verschillende gebieden wat meer precies in ga en meer te weten wil komen.

Gaandeweg dat gesprek zal ik je vragen wat je doel is. We kijken niet alleen waar je nu in zit, maar ook waar je naartoe wilt. Ik help je heldere doelen te formuleren en samen gaan we na of ze ook haalbaar zijn.

Een plan van aanpak

Na de eerste twee sessies krijg je een plan van aanpak van me. Daarin staat mijn diagnose, wat ik denk dat er bij jou speelt. En er staat hoe ik denk dat jij er het beste uit kunt groeien. Dat plan is heel persoonlijk. Vanuit de mogelijke middelen en methoden kies ik een mix waarvan ik denk dat ze echt bij jou passen.

Niet iedere techniek werkt bij iedereen en je hebt ook zo je voorkeuren. Sommige mensen zijn doeners, die zullen niet veel kunnen met een praat-methode. Er zijn mensen die heel veel kunnen met inzicht, en anderen moeten het ervaren. Tijdens de eerste sessies heb ik daarom niet alleen naar je klacht gekeken, maar naar jou als mens.

Werken met inzicht

De behandeling van Psycholoog Sint-Niklaas is gericht op inzicht. We praten. We duiden. We leren. Daarbij schuwen we geen enkel onderwerp; zaken die nu spelen, situaties in het verleden, maar ook dromen, fantasieën en beelden die spontaan opkomen.

Het gaat dus echt om jou, om jullie. Ik heb daarom ook geen kant en klaar recept van behandeling.

Op eigen benen

De behandeling is er op gericht dat je het allemaal snel weer zelf kunt, vanuit jezelf en met de mensen om je heen. Ik houd wel graag vinger aan de pols, dus meestal maken we na een aantal maanden opnieuw een afspraak. Dat doe ik vanuit beroepsmatige plicht, maar ook omdat je me aan het hart gaat. Ik doe mijn werk op een persoonlijke en betrokken manier vanuit de wens mensen te helpen. Je bent dus geen ‘nummer’, geen ‘klacht’, maar een mens die dat extra beetje aandacht gewoonweg verdient.

Lees meer over de klachten die ik behandel

Met uiteenlopende klachten kan je terecht voor therapie bij Psycholoog Sint-Niklaas. Als je meer wilt weten over de verschillende klachten en therapieën, klik op één van de volgende links:

Wat ik voor jou kan doen...

Wil je meer weten over Therapie in Sint-Niklaas? Bel of mail Alexander Mikolon van Therapie Sint-Niklaas voor een afspraak.

Direct hulp nodig?

Maak een afspraak.

Over mijzelf

Psycholoog Sint Niklaas
Het is voor mij nog altijd wonderbaarlijk, als ik iemand met klachten van binnen vooruit help.
Alexander Mikolon

In therapie

De behandeling die ik geef is gericht op inzicht. We praten. We duiden. We leren. Daarbij schuwen we geen enkel onderwerp; zaken die nu spelen, situaties in het verleden, maar ook dromen, en beelden die spontaan opkomen.
Lees meer

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met mij op!


Compsy